четвер, 14 листопада 2013 р.

З ЖИТТЯ НЕДОЛЮДЕЙ




В Африці мавпи перебувають під загрозою вимирання зокрема тому , що місцеві жителі вживають їх в їжу.В'ялений окіст шимпанзе , філе горили - страви такого роду є звичними для Камерунського меню. Зарубіжні вчені побоюються , що примати скоро вимруть , якщо люди не припинять вживати їх у їжу. У Західній , Центральній Африці , а так само і в Азії м'ясо мавп вважається делікатесом.
Тільки в Республіці Конго щорічно вбивають 600 горил і 3000 шимпанзе , щоб потім з'їсти їх в в'яленому або смаженому вигляді.



Згідно з дослідженнями міжнародної групи вчених , популяція приматів в тропічних лісах Західної та Центральної Африки протягом останніх двадцяти років скоротилася вдвічі. Якщо найближчим часом не будуть вжиті заходи щодо їх охорони , то тварини можуть вимерти протягом десяти наступних років.
Небезпека загрожує тваринам , у першу чергу від лісорубів , які просуваються вперед все далі в досі незаймані райони тропічних лісів. За ними слідують мисливці за мавпами , які постачають свою здобич не тільки лісорубам , а й на віддалені міські ринки. Мисливець на мавп заробляє на рік до тисячі доларів - зарплата , про яку в серці Африки можна тільки мріяти.

Немає коментарів:

Дописати коментар