субота, 19 жовтня 2013 р.

Лікарська дієтична ковбаса з гороху (рецепт)

Горох (сухий , будь-який) - 500 г


Спеції ( сіль , на ваш смак , у мене були перець чорний , перець гострий, суміш пряних трав) - 10 г
Часник ( на смак) - 5-6 зуб.
Вільховий дим (у оригінальному рецепті його не було ) - 3 ч. л.
Буряк (невелика , використовується в якості барвника ) - 1 шт
Олія - ​​100 г
Рецепт "Лікарська дієтична ковбаса з гороху "
1 . Замочуємо горох на пару годин , потім варимо до повної готовності , горох повинен розваритися . Особливо наголошується : воду треба злити всю , щоб пюре в підсумку вийшло густе , ЦЕ ВАЖЛИВО! !
2 . Буряк відварюємо .
3 . Горох , буряк , спеції , сіль , часник складаємо в блендер і збиваємо до однорідного стану , додаючи вільховий дим і олію. Колір повинен вийти точно такий же, як у вареної ковбаси. Буряк , у результаті, не відчувається зовсім .
4 . У 1 , 5 або 2- х літрової пластикової пляшки відрізаємо горлечко і заповнюємо її готовим пюре.
5 . Все готово , залишилося тільки потримати в холодильнику 3 -4 години , до застигання .
6 . Коли наша маса охолола і застигла , пляшку треба акуратно розрізати . Коли повітря потрапить всередину , ковбаска сама випаде на тарілочку .
В оригіналі автор радив при варінні гороху додати лавровий лист , я не додавала , все одно вийшло смачно.

Немає коментарів:

Дописати коментар