субота, 19 жовтня 2013 р.

Незвичайна дружба між ведмедем і вовчицею .





Дивлячись на ці незвичайні фотографії розумієш , що в дикій природі може статися все що завгодно. І навіть дружба між такими різними тваринами, як бурий ведмідь і сірий вовк ,які є потенційними суперниками , теж можлива.
Ці знімки вдалося зробити відомому фінському фотографу дикої природи Лассі Раутіайнену ( Lassi Rautiainen ) десь у лісових нетрях Північної Фінляндії. Він став свідком незвичайної дружби між молодим бурим ведмедем і вовчицею .
56- річний фотограф протягом десяти днів спостерігав , як двоє найвідоміших хижаків , які є потенційними конкурентами і навіть ворогами в умовах дикої природи , влаштовували кожен вечір « романтичні вечері » , ділячись , спійманою здобиччю один з одним.
Молодий , але досить великий ведмідь і вовчиця створили незвичайний союз . За словами Лассі Раутиайнена , швидше за все це сталося по молодості тварин , через те , що у них не було достатнього досвіду в полюванні. А об'єднавши спільні зусилля , молодим хижакам вдалося вижити в суворих умовах дикого середовища .
- Ніхто не може знати точно , чому це відбулося. Я думаю , що , на момент зустрічі ведмідь і вовчиця були ще дуже молоді і не впевнені в собі і не знали , як вижити поодинці.
- Вони змогли підтримати один одного в особливо важкі моменти свого життя. Ставши одного разу друзями по нещастю , хижаки так і залишилися разом. Удвох значно легше знайти собі прожиток і вижити в настільки суворому для них світі , - каже фотограф.

Немає коментарів:

Дописати коментар