субота, 19 жовтня 2013 р.

У Великобританії заборонять цирки з дикими тваринами



У Великобританії заборонять цирки з дикими тваринами



Уряд Великобританії прийняв рішення заборонити використання диких тварин у цирках . Нові правила набудуть чинності в грудні 2015 року , повідомляє видання The Guardian.
Як розповів молодший міністр охорони навколишнього середовища Роберт Понсонбі , дворічна відстрочка дається цирковим операторам для адаптації їх шоу під змінені правила . За цей час вони повинні знайти новий будинок для своїх екзотичних вихованців.
За подібну заборону законодавці проголосували ще два роки тому. Проте міністри побоювалися судових позовів з боку циркових операторів , тому довго тягнули з його прийняттям .
«У сучасному суспільстві не повинно бути місця для мук , яким піддають диких тварин виключно заради нашої розваги. Так що ми дуже раді цьому закону » , - уточнює Пітер Джонс , президент Британської ветеринарної асоціації .
Раніше кабінет прем'єр - міністра Девіда Кемерона посилив закони про захист тварин , і в даний час тільки два цирки в країні мають ліцензію на використання диких тварин. Проте пан Джонс вважає , що ці заходи були недостатніми , оскільки потреби диких тварин « не можуть бути задоволені в середовищі бродячого цирку» .
Понсонбі зізнався , що протягом десятиліть дикі тварини були невід'ємною частиною британської цирковий індустрії . Але він упевнений , що зоопарки та документальні фільми про природу дали людям більш глибоке розуміння тварин , ніж цирки , і що « переважна більшість» британців в даний час не хочуть бачити підневільних диких тварин у шоу.
«Новий закон заборонить використання диких тварин у цирках Великобританії . Він також допоможе підтримати нашу міжнародну репутацію як провідного захисника тварин » , - підсумував пан Понсонбі .

Немає коментарів:

Дописати коментар