вівторок, 21 січня 2014 р.

Октоберфест без ковбасок: на фестивалі вперше пропонують веганські меню

1 жовтня - Всесвітній день вегетаріанства. Його відзначають і на Октоберфесті у Мюнхені: вперше закусити пиво тут можна ковбасками не тільки з м'яса, але і з сої.


1 жовтня по всій планеті відзначається Всесвітній день вегетаріанства. Тренд добрався і до проходить в Мюнхені свята пива Октоберфест, який важко уявити не тільки без пива, але і без знаменитих баварських ковбасок та інших традиційних м'ясних закусок. У нинішньому році тут вперше пропонують страви для веганів, приготовані з соєвих замінників м'яса, сиру та молока. У меню є навіть спеціальне червоне вино, вироблене без використання тваринних білків, передає інформаційне агентство dpa.

Ні риби , ні м'ясаЗа оцінками Німецького союзу вегетаріанців ( Vegetarierbund Deutschland ) , в даний час у ФРН налічується сім мільйонів чоловік , які не їдять м'ясних продуктів , з них близько 800 тисяч осіб - вегани , причому їх кількість постійно зростає. Веганство є найбільш строгою формою вегетаріанства : воно передбачає максимальне виключення з раціону продуктів тваринного походження, у тому числі риби , яєць , сиру , меду , тваринного молока.Всього в світі налічується мільярд вегетаріанців , понад 350 мільйонів з яких проживає в Індії , повідомляє dpa .

Немає коментарів:

Дописати коментар