вівторок, 21 січня 2014 р.

Зрази з помідором та картоплею


Вийшло блюдо можна назвати як зразами, так і коржиками. Від зраз відрізняється тим, що начинка з помідори не загортається в картопляну основу, а рівномірно вимішується разом з усією масою. Повноцінної коржем блюдо також назвати не можна - тут дуже мало борошна і багато овочів, а за формою - так 100% зрази.

У розрахунку на 400 грамів відвареної картоплі потрібно взяти 2 помідори і 2-3 столових ложки борошна + деяка кількість для валяння.

Решта інгредієнти можна додати по-смаку: дрібно рубана зелень, натерта на тертці моркву, дрібно нарізану цибулю, роздавлений часник, спеції, сіль.


Картоплю відварити в шкірці, очистити і гарненько розім'яти виделкою.

Дрібно нарізати помідори та інші складові. Додати до картоплі і гарненько перешкодити.

Борошно додавати дрібними порціями, перевіряючи масу на липкість.

Сформувати зразообразние коржі товщиною приблизно 1-1,5 сантиметра, обваляти в борошні і смажити на олії на добре розігрітій сковорідці до золотистої скоринки.

Подавати на стіл гарячими з зеленню.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар