- Рис;
- Цибуля (ріпчаста) - 1 шт.;
- Яблуко - 1 шт.;
- Сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив) - за смаком;
- Імбир - за смаком;
- Куркума - за смаком;
- Базилік - за смаком;
- Перець - за смаком.
Кришимо цибулину , смажимо на сковорідці на помірній кількості рослинного масла. Ріжемо на невеликі шматочки сухофрукти - курагу , чорнослив , родзинки і так далі. Зокрема , родзинки робить страву ще більш смачним.
Тепер в майбутній фруктовий плов додаємо нарізане на невеликі шматочки яблуко. Посипаємо блюдо імбиром і куркумою , додаємо перець за смаком. Крім того , можна додати каррі - для ще більшої пікантності.
Засипаємо промитий в попередньому порядку рис , заливаємо холодною водою. Відправляємо на вогонь , кидаємо базилік і варимо як звичайний плов за улюбленим рецептом . Після того як фруктовий плов звариться , його необхідно гарненько перемішати і залишити приблизно на 5-10 хвилин під кришкою - щоб настоявся. Подавати теплим . Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар