середа, 22 січня 2014 р.

STOP ANIMAL TESTING





Брічес - один з 24 дитинчат мавп , що використовувалися в експерименті , націленому на вивчення розвитку нервової системи та поведінки мавп при вирощуванні їх з пристроєм , який заміняє органи чуття. Народився в неволі , після народження був відлучений від матері. У ході експерименту у нього були зашиті повіки , при цьому зір йому повинна була замінювати досвідчена модель спеціального навігатора .Одна контрольна група мавп , не позбавлена ​​зору , носила прилад , а інша контрольна група була позбавлена ​​зору , але носила муляж . Після закінчення експерименту тварин передбачалося забити , а нервові тканини витягти для вивчення.


За наводкою одного зі студентів активісти Фронту звільнення тварин викрали п'ятитижневого Брічеса з лабораторії. Разом з мавпою активісти випустили з кліток і вольєрів кілька сотень мишей , котів , опосумів , голубів , кроликів і пацюків. Крім того , вони пошкодили обладнання на 700 тисяч доларів.Засновник руху Ветеринари за права тварин , фахівець з ветеринарної офтальмології Нед Буюкміхджі оглянув Брічеса після звільнення з лабораторії. На його думку шви були занадто великі , а пов'язки брудні. Своє ставлення до експерименту він висловив словами «Не може бути виправдання настільки недбалому і жорстокому експерименту ».


Одна з лікарів , теж колишній педіатр , записала свій висновок на відео: " До голови дитинчати допомогою бинтів і клейкої стрічки прикріплений прилад з перерізаним проводом. Обабіч -під пов'язок виступають короткі трубки. Клейка стрічка безпосередньо стикається зі шкірою обличчя та шиї. через підвищену вологість пов'язки підняті, так що видно праве око.Під пов'язками на очах розташовуються картонні прокладки. Обидві брудні і вологі . Верхні повіки обох очей пришиті до нижніх , причому шви явно більше , ніж потрібно . Багато шви прорвали тканину століття , з утворенням рваних ран і просвіту між століттями близько чверті дюйма ( приблизно 8 мм). Шовні нитки викликали роздратування рогівки , виражене рясним сльозотечею . Яскраво виражена світлобоязнь. Пеніс отечен і запалений . Мається підвищене накопичення смегми на його поверхні. Розвиток мускулатури слабке. Шкіра суха . Запах неприємний "Через залучення громадськості вісім з сімнадцяти проектів були припинені . Практика зшивання повік дитинчатам мавп була залишена .. 

Немає коментарів:

Дописати коментар